Helse og kosthold

Vi i Stilla barnehage er opptatt av at barna får i seg god og næringsrik mat. Vi har derfor varmmat som vi får fra Barnehagematen 3 dager i uken og alle barna får frukt og grønt hver dag. På fødselsdagene gjør vi stas på barna med flagg og egen bursdagssamling, og vi serverer noe sunt og godt som barna har tatt med hjemmefra.

Vi ønsker at barna skal utvikle et sunt forhold til ulike matretter, dette gjør vi ved å tilby barna varmmat og frukt og grønt, samtidig som de får nok tid og ro under alle måltider. Dette er i tråd med rammeplanen som sier at barnet skal få kunnskap om menneskekroppen og forståelse for betydningen av gode vaner og et sunt kosthold.

Bursdagskos - vi oppfordrer alle foreldre til å ta med alternativ kos til barnets bursdagsfeiring. Her er noen tips om hva man kan ha med:

Grove vafler

Fruktsalat med kesam eller usukret naturell yoghurt

Smoothie

Grove boller